- Foto: Arhiv

U prostorijama Mjesne zajednice "Park-Višnjik" održan je zbor građana ovog područja na kojem je razmatrana inicijativa o imenovanju parka Kemala Montena na uglu ulica Alipašina i Patriotske lige (park u kojem je smještena Austrijska kuća).

Na početku zbora Amar Ibrulj, predsjednik Savjeta ove MZ, upoznao je prisutne da je Komisija Općinskog vijeća za  javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti uputila Savjetu ove mjesne zajednice dopis o izjašnjavanju građana oko inicijative da se park u kojem je smještena Austrijska kuća imenuje po Kemalu Montenu. Prisutni građani su jednoglasno podržali ovu inicijativu koja će biti upućena na izjašnjavanje Općinskom vijeću Centar nakon čega procedura nalaže da inicijativa bude potvrđena i u skupštinama Grada i Kantona Sarajevo. Prilikom izjašnjavanja građani su kazali da je ovo samo mali dug koji ovaj grad i njegovi stanovnici imaju prema Kemalu Montenu kojeg se moramo sjećati kao velikog čovjeka i kantautora koji je zadužio Sarajevo.

Na održanom zboru građana također je raspravljano o bezbjednosnoj situaciji na području ove mjesne zajednice. Rukovodilac sektora Prve PU-Policijska stanica Centar Senib Musić upoznao je građane da su pripadnici ove policijske stanice samo tokom januara ove godine podnijeli 107 prekršajnih prijava protiv osoba koje se bave prosjačenjem, dok je s ulice tokom proteklog perioda u saradnji s Higijenskim servisom komunalnog preduzeća "Rad" uklonjeno oko 230 pasa lutalica koji su predstavljali opasnost za građane.

Također, Musić je uputio nekoliko sugestija građanima kako bi povećali stepen svoje sigurnosti. Ovom prilikom su građani pohvalili rad policije na ovom području.

Na kraju zbora građana Amar Ibrulj je najavio da Savjet ove mjesne zajednice planira organizirati ekološku akciju čišćenja i postavljanje sredstava za deratizaciju na mjesnom području, s ciljem sprječavanja pojave zaraznih bolesti.

Zboru građana su također prisustvovali i vijećnici Zora Ostojić i Suvad Kerla te članovi Savjeta MZ "Park-Višnjik" Maja Latinović, Amra Jalovičić, Suada Barlov, Adnan Čustović i Mirza Lalić, kao i sekretar MZ Selma Piljević, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara