- Foto: Arhiv

„Drago nam je da ćemo ovu godinu zaokružiti još jednom značajnom internacionalnom nagradom u bankarskoj industriji. Počastvovani smo ovim priznanjem te nam isto predstavlja  značajnu motivaciju za naš budući rad.

Činjenica da smo dobitnik priznanja „Banka godine“ pokazuje da je naša strategija poslovanja prilagođena tržištu na kojem djelujemo, te da spremno možemo odgovoriti na sve izazove sa kojima se susrećemo u poslovanju. Ovu priliku bih iskoristio i da se zahvalim našim klijentima na tome što su nam ukazali povjerenje poslujući sa Raiffeisen bankom“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, te dodao da je ponosan na sve zaposlenike Raiffeisen banke, bez čijeg zalaganja i posvećenosti Banka ne bi dobila ovu nagradu.

Također, nagradu magazina „The Banker“ za „Banku godine“, primila su i supsidijarna lica Raiffeisen Bank International-a u Srbiji i Rumuniji. Magazin „The Banker“ koji je Raiffeisen banci dodijelio ovu nagradu, renomirani je stručni magazin kompanije Financial Times LTD, a priznanje je uručeno na svečanoj ceremoniji koja je održana u Londonu.

Raiffeisen banka je u 2015. godini dobitnik nekoliko značajnih internacionalnih i domaćih nagrada. Časopis Global Finance Raiffeisen je proglasio najboljom bankom u Bosni i Hercegovini, a Evropska banka za obnovu i razvoj uručila je Raiffeisen banci priznanje za Najaktivniju banku izdavaoca finansijskih instrumenata u BiH za 2014. godinu. Također, Banka je i ove godine dobitnik nagrade „Zlatni BAM“ za najveći dionički kapital u 2014. godini.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.400 zaposlenika Banke putem 94 poslovnice pruža usluge za oko 500.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

Izvor: Informativa.ba, FENA
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara