Budžet -

Vlada Republike Srpske usvojila je danas na posebnoj sjednici Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za 2015. godinu koji je za 2,5 odsto veći od budžeta za ovu godinu

"Ukupna budžetska sredstva planirana rebalansom iznose 2.083.100.000 KM, a rebalansom budžeta za 2015. godinu planirano je finansiranje u iznosu od 474,2 miliona KM", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta RS za 2015. godinu, koji prati Prijedlog rebalansa budžeta, te nacrt budžeta RS za 2016. godinu, prema kome procjena ostvarenja budžetskih prihoda iznosi 1.653.100.000 KM i Nacrt zakona o izvršenju Budžeta za 2016. godinu. Nacrtom budžeta za 2016. godinu procijenjeno je ostvarenje finansiranja u budžetu u iznosu od 554.700.000 KM, a budžetski izdaci iznose 2.207.800.000 KM.

"Vlada RS razmatrala je i radnu verziju ekonomske politike za 2016. godinu koja će biti polazna osnova za ciljeve i politike na kojima će se u narednoj godini djelovati", stoji u saopštenju.

Na današnjoj posebnoj sjednici utvržen je set prijedloga zakona čiji je cilj uvođenje Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS u sistem trezorskog poslovanja. Utvrđeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trezoru i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu RS.

"Razmatrajući analizu finansijske održivosti penzijskog sistema RS, Vlada RS je na sjednici 8. i 9. jula usvojila zaključak kojim se zadužuju Ministarstvo finansija, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, kao i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da Vladi RS, u roku od 90 dana dostave prijedlog mjera i plan aktivnosti koji će obezbijediti prelazak na trezorski način isplate penzija", navodi se u saopštenju. 

Izvor: Informativa.ba, AA
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara