Općina Centar Sarajevo -

Općina Centar Sarajevo petnaestu godinu zaredom izdvaja iz budžeta sredstva za nagrađivanja 11 osnovnih škola s područja te općine za rezultate koje postižu u toku školske godine.

Za tu namjenu u ovoj godini osigurano je 40.000 KM da bi učenici i nastavnici bili dodatno motivirani za postizanje što boljih rezultata u nastavnim i vannastavnim aktivnostima i u narednom periodu.

Novčane nagrade su raspoređene školama shodno Pravilniku o vrednovanju i nagrađivanju osnovnih škola, a prilikom bodovanja imalo se u vidu učešće učenika u radu školskih sekcija i rezultati na školskim takmičenjima od općinskog do državnog nivoa iz 14 oblasti (fizika, informatika, matematika, geografija, engleski jezik, kulturno-umjetničko i naučno-tehničko stvaralaštvo, lektira, njemački jezik, građansko obrazovanje/demokratija i ljudska prava, prva pomoć i zaštita, upozoravanje na mine, sportska i takmičenja iz oblasti saobraćaja).

Za uspjehe u 2014/2015. školskoj godini sa 10.487 KM nagrađena je škola ''Musa Ćazim Ćatić'', slijedi OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' nagradom od 7.095 KM. Osnovna škola ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' dobila je 4.791 KM, OŠ ''Alija Nametak'' 3.760 KM, OŠ ''Isak Samokovlija'' 3.667 KM. Školi ''Nafija Sarajlić'' dodijeljeno je 2.653 KM, a Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra pripala je nagrada u iznosu 2.038 KM. Slijede škole ''Hasan Kikić'' (1.490 KM), ''Silvije Strahimir Kranjčević'' (1.398 KM), ''Vladislav Skarić'' (1.381 KM) i ''Hasan Kaimija'' (1.240 KM).

Općina Centar nagrađuje osnovne škole od 2001. godine, a od tad najbolje rezultate ostvaruje OŠ ''Musa Ćazim Ćatić'' koja je osam puta dobila najveću nagradu, te škola ''Alija Nametak'' koja je bila četiri puta prvonagrađena.

- Novac od nagrada škole su usmjeravale za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanja uvjeta rada da bi se nastava odvijala u moderno opremljenim učionicama uz primjenu najsavremenijih nastavnih učila. Nagrade su utrošene za nabavku školskog namještaja i opreme za kabinete i rad školskih sekcija, za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja te muzičkog vaspitanja, kao i za nabavku računara, štampača, projektora, foto aparata, knjiga školske lektire i časopisa...- saopćeno je iz Općine Centar. 

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara