Denis Zvizdic -

Zajednička komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) domaćin je 5. sastanka Parlamentarnog foruma za europske integracije BiH koji će se održati u sutra  u PSBiH, s početkom u 13 sati.

Lars-Gunnar Wigemark - Foto: Arhiv

Uvodničar je šef delegacije EU u BiH, Lars-Gunnar Wigemark

Na 5. sastanak Parlamentarnog foruma pozvani su: predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i Lars-Gunnar Wigemark, posebni predstavnik EU u BiH, radi obraćanja parlamentarcima u vezi s Izvještajem o napretku Bosne i Hercegovine u 2015. godini, Reformskom agendom za Bosnu i Hercegovinu za period 2015. - 2018. godine i Provedbenim planom za realizaciju Reformske agende.

Također su pozvani članovi komisija/odbora za evropske integracije entitetskih parlamenata, Skupštine Brčko Distrikta BiH te predsjedavajući kantonalnih skupština.

Kako je najavio Sektor za odnose s javnošću PSBiH, na dnenom redu je informacija o aktivnostima Parlamentarnog foruma za evropske integracije s akcentom na Pravila rada Parlamentarnog foruma za evropske integracije BiH, te izvještaj o napretku BiH u 2015. godini, a uvodničar je šef delegacije EU u BiH, Lars-Gunnar Wigemark.

Nakon toga, na dnenvom redu je Izvještaj predsjedavajućih komisija/odbora za evropske integracije o aktivnostima u matičnim parlamentima o trenutnom stanju procesa evropskih integracije, kao i upoznavanje s Reformskom agendom za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje 2015. - 2018. godin,

Također je na dnevnom redu i izvještaj o Akcijskom planu za realizaciju reformske agende, koordinacijskim mehanizmom, a izvjestilac je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić

Na kraju sastanka uslijedit će usaglašavanje zajedničke izjave, a nakon tog i press konferencija - Kolegija Parlamentarnog foruma.     

Parlamentarni forum počinje u 13.00 sati i otvoren je za medije, a po okončanju predviđena je pres-konferencija a novinarima će se obratiti predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH Nikola Lovrinović, predsjedavajući Komisije za evropske integracije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić, predsjednik Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske i predsjedavajući Komisije za evropske integracije skupštine Brčko Distrikta BiH Srđan Blažić. 

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara