Goražde -

Načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima posjetio je danas gradilište pogona nove firme koja treba da počne sa radom u Goraždu. Riječ je o firmi Alprom d.o.o. koja gradi pogon na oko 500 m2 u Goraždu, a proizvodnja se odnosi na prehranu i svi proizvodi će se izvoziti u Libiju.

Prilikom posjete sa predstavnicima firme Alprom Načelnik je razgovarao o trenutnim aktivnostima kada je u pitanju otvaranje novog pogona koje će se desiti uskoro.

Naime, radovi su u toku, a novi pogon uposlit će do 30  radnika. Ovom prilikom načelnik dr.sci. Muhamed Ramović je naglasio kako je sretan što ova firma ulaže na ovom području i da je ovo veoma značajno za razvoj lokalne zajednice, tako da će Općina Goražde ovoj firmi pružiti svu neophodnu pomoć u budućem radu. ''Zajedno sa našim uspješnim privrednikom iz Sarajeva gosp. Izetom Čobrom već godinu dana sarađujemo sa privrednikom iz Libije. Naime, razmišljali smo šta bi to moglo da pridonese zapošljavanju u Goraždu i krenuli smo sa određenim idejama o proizvodnji hrane, a evo sada se te ideje ostvaruju. U narednom periodu očekujemo i do 30 novih radnih mjesta u prvoj fazi, što je zaista značajno za našu lokalnu zajednicu. Nastavit ćemo da i dalje povezujemo naše privrednike.'' – naglasio je načelnik dr.sci. Muhamed Ramović.

Goražde -

 O samom poslovanju firme Alprom d.o.o. u izjavi za medije direktor Rehad Alihodžić je istakao – ''Ovo je sam početak izgradnje objekata, u planu je da se izgrade još dva objekta. Jedan bi trebao da bude hladnjača, a drugi primarna prerada zamrznutih proizvoda za poznatog kupca koji je i ujedno osnivač firme. U prvoj fazi će se zaposliti oko 15 radnika i taj broj bi trebao rasti od 30 i više radnika. U toku su montažni radovi, očekujemo da do kraja mjeseca počnemo sa proizvodnjom.''

Goražde -

 O razlozima investiranja na području općine Goražde govorio je vlasnik firme Muhamed Mahjoub – ''U posjeti sam BiH već nekoliko puta i prilično sam zainteresovan da investiram u ovu državu. Treći put sam u posjeti Goraždu, a ohrabrio nas je Načelnik i dao puno povjerenje kako bi investirali u ovaj grad. On je razlog naše posjete i ulaganja. Imam jako puno poslovnih prijatelja koji su spremni da ulažu u ovaj grad. Ovo je samo jedan dio investicija koje smo uložili, a u pitanju je prehrambena proizvodnja. Zadovoljan sam kvalitetom radne snage sa ovog područja i zaista vidim veliki potencijal koji ovdje postoji. Želimo da otvorimo jedno veliko tržište u Libiji, te da povežemo općinu Goražde sa privrednom komorom u Libiji i na taj način predstavimo privredu Goražda i BiH.''

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara