U ulicama Štrosmajerova, Trg fra Grge Martića, Zelenih beretki i Muvekita uklonjene su sve ljetne bašte čijim su vlasnicima uručena rješenja o prestanku prava na privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašti jer se nisu pridržavali odredbi navedenih u rješenjima i koristili su površinu izvan utvrđenih gabarita. Rok za uklanjanje ljetnih bašti bio je 15. septembar, a jutros su uposlenici Službe za komunalne i inspekcijske poslove, uz podršku nadležnih policijskih organa i tehničku podršku KJKP ”Rad”, uklonili samo jednu ljetnu baštu u ulici Štrosmajerova, dok su ostale uklonili vlasnici.


Osim toga, investitori su uklonili svih 16 čeličnih konstrukcija sklopivo-rasklopivih tendi na fasadama zgrada i na ulicama čije je uklanjanje naloženo ranije izdatim rješenjima, sa rokom do 15. septembra.
Podsjećamo, Općina Stari Grad Sarajevo je, putem Službe za komunalne i inspekcijske poslove, prošlog mjeseca izdala rješenja o prestanku prava na privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja ljetnih bašti korisnicima koji se nisu pridržavali odredbi navedenih u rješenjima i koristili su površinu izvan utvrđenih gabarita. Također, Općina je izdala rješenja kojim je naređeno investitorima da demontiraju i skinu čeličnu konstrukciju sklopivo-rasklopivih tendi na fasadama zgrada i na ulicama i da vrate površine/ulice u prvobitno stanje. Korisnicima kojima je rješenje o korištenju javnih površina isteklo zaključno sa 31. augustom, upućeno je obavještenje da su dužni ukloniti sadržaj (ugostiteljski inventar i suncobrane) sa javne površine i vratiti je u prvobitno stanje. 

Akcija kontrole korištenja javnih površina u Starom Gradu bit će nastavljena i u narednom periodu.

Izvor: Informativa.ba,
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara