- Foto: UNDP

Javni poziv za dostavu prijedloga se objavljuje u sklopu Projekta „Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast“, koji finansiraju Agencija za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je afirmacija Via Dinarice kao regionalne turističke destinacije i povećanje konkurentnosti BiH u oblasti avanturističkog, rekreativnog i općenito, turizma u prirodi.

Cilj javnog poziva je pružiti podršku poboljšanju usluga u oblasti avanturističkog, rekreativnog i općenito turizma u prirodi duž Bijele staze Via Dinarice, i time doprinijeti sveukupnom razvoju Via Dinarice kao turističke destinacije, unapređujući turističku ponudu i čineći privlačnijim lokalitete koji se baziraju na turističkim aktivnostima karakterističnim za ta područja.

Javni poziv je otvoren kvalificiranim aplikantima iz isključivo sljedećih općina/opština i gradova:
•    Opština Foča;
•    Kalinovik
•    Opština Trnovo (RS)
•    Općina Trnovo (FBiH);
•    Konjic;
•    Jablanica;
•    Grad Mostar;
•    Posušje;
•    Tomislavgrad;
•    Općina Livno;
•    Općina Bosansko Grahovo.

Kvalificirani podnositelji prijedloga projekata su (i) udruge/udruženja, organizacije i klubovi registrirani u navedenim opštinama/općinama duž Bijele staze Via Dinarice, čija je osnovna djelatnost razvoj i/ili promocija turizma i (ii) privatna poduzeća registrirana duž Bijele staze Via Dinarice, koja su aktivna u sektoru turizma (tour operatori, turističke agencije). Svi podnositelji prijedloga projekata trebaju osigurati vlastiti finansijski doprinos u iznosu od 10 % od ukupnog budžeta traženog od projektnog fonda.   

Potrebna dokumentacija se može preuzeti sa stranice http://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=25287

Rok za podnošnje prijava i kompletne dokumentacije je 28. septembar, 2015. godine do 17:00 sati.

Prijave trebaju biti poslane na sljedeću adresu:
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)
Zgrada Ujedinjenih nacija, Zmaja od Bosne bb, 71 000 Sarajevo, BiH

s naznakom Projekat Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonoski rast („Podrška poboljšanju usluga u oblasti avanturističkog, rekreativnog i turizma u prirodi duž Bijele staze Via Dinarice“)

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom prijavnog perioda, podnositelji prijedloga projekata mogu uputiti svoja pitanja isključivo na e-mail adresu [email protected], najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava. Molimo da u e-mail-u naznačite da se pitanja odnose na Projekat Via Dinarica.

Oznake: #UNDP #USAID
Izvor: Informativa.ba, UNDP
Komentari (0)

* Sva polja su obavezna
preostalo 500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Informativa.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Informativa.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Informativa.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Ućitaj još komentara